Népszerű bejegyzések

2011. augusztus 7., vasárnap

A fiatalok találkozása XVI. Benedek pápáva

XVI. Benedek pápa, 84 évesen, nem netezik. Töltőtollal és ceruzával ír, de jól ismeri az internet fontosságát, és nagy részét használja is azokon a találkozókon, melyeket háromévente rendeznek meg a világ minden részéről összesereglett ifjúság részvételével. 

A 2008-as Sydney-ben rendezett Ifjúsági világtalálkozó úgy vonult be a történelembe, hogy az első olyan rendezvény volt, melyet aktívan kísért a közösségi média, hiszen a pápa is küldött mobilüzeneteket a résztvevőknek. Az új technológiák is főszerephez jutnak a 2011 augusztus 16 és 21-e között, a spanyol fővárosban megrendezésre kerülő Madridi Világifjúsági Találkozón. 

Mikor már csupán 2 hét van hátra az eseményig, meghökkentő számadatokat szolgáltat az internet. 1.760.000 (egymillió hétszázhatvanezer!) oldal tesz említést a találkozóról, ami azt is jelenti, hogy rengetegen követik figyelemmel a készülődő eseményeket a közösségi portálokon, mint például a Facebook, a Tuenti vagy a katolikus XT3, ahol fiatalok százezrei cserélnek tapasztalatokat és információkat 21 nyelven.
A fiatalok találkozása XVI. Benedek pápával eseményt jelenleg 304.094 ember követi a Facebookon, a Twitteren 15.421 követője van, a Tuentin pedig 19.033, akik nem mások, mint a Braziliától Japánig megtalálható közösségi portál-rajongó emberek. Sőt, a Pápa madridi tartózkodásához kapcsolódva nyitottak egy Flirck oldalt, melyet eddig 491.738-an látogattak meg, némely Youtube csatornán pedig egymilliónál több letöltést regisztráltak. 
A hivatalos weboldal mellett tucatnyi blog indult, mely összefoglalja az eseményhez kapcsolódó híreket. Ám azon túl, hogy a blogok hírekkel szolgálnak, a fiatalok és kevésbé fiatalok gyülekezőhelyévé vált, akik fontosnak tartják a Világtalálkozó üzenetét.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése